Deixa un comentari

La Fonda Sala d’Olost


Tornem al Lluçanès, a Olost, avui a la Fonda Sala, establiment de reconegut prestigi, un luxe si comptem que aquest any continuen lluint l’estrella Michelin que conserven des de 1992, tot un mèrit.

Ens rep en Toni Sala el cuiner i propietari de la Fonda, que ens fa cinc cèntims de la importància dels productes de proximitat, com els cigrons d’Oristà que ens serveix.
Tot parlant lamenta que al jovent no els agradi els horts, la primera font dels productes frescs de qualitat, són els que conformen amb més personalitat la cuina local; portar un hort pot ser sacrificat però també ho és la seva feina, per les hores de treball i l’exigència que comporta.
“La nostra cuina es basa essencialment en el producte del mercat i de l’entorn immediat, defugint sempre de la sofisticació excessiva sense, però, rebutjar la inventiva ni la subtilesa del tractament concret per cada plat”.

Ens ha servit una bona amanida de ceba i tomàquet, uns peus de porc i unes pilotilles amb cigrons d’Oristà, cafès i copes. És el que té aixecar-se aviat, es pot esmorzar com cal.

  IMG_2676  IMG_2677

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: