1 comentari

La font de la Puda


Les aigües sulfuroses no són precisament delicades al paladar, però ancestralment han estat ben valorades medicinalment.

A Sant Joan de les Abadesses ha caigut força en desús l’anar a beure aigua a la font de la Puda i també rentar-s’hi amb finalitats curatives, això ha fet que ara sigui un indret força oblidat pels santjoanins malgrat haver estat també un indret de passeig molt apreciat, sobretot a l’estiu, on s’agraeix l’ombra fresca al costat del rec del Roser. Tenim una altra font sulfurosa, la Puda de Cal Gat, aquesta és menys coneguda perquè va caure en l’abandonament fa molts més anys. És una font molt més sulfurosa que l’anterior i que es troba sota el pont de la via verda Ruta del Ferro, davant del polígon industrial de Cal Gat.

De tot plegat en parlavem amb l’amic Jaume Hernández aquest diumenge escoltant sardanes i passant molta calor, potser per això vàrem acabar amb un tema de conversa ben curiós.

Per conèixer mes de la font de la Puda recuperem un article de la Dolors Santanach i Llagostera, publicat a Annals del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès; Annals 1992-1993.

La font de la Puda

One comment on “La font de la Puda

  1. molt bona tarde li agrairia moltissim si pogues tenir informació de la font de l’aigua de la puda de San Joan de las abadeses . SABRAN QUE TINC UN FAMILIAR INTIM que per nosaltres seria molt important poguesim saber informacio de aquesta aigua perque aquest familiar te pell de pex des de el neixament .
    Per favor si poguesin donar-me el telefon o de la ajuntament que es poguesim posar hem contacte amb ells nosaltres som de vic.
    Multisimes gracies esperan si es posible contestacio molt agraida antisipadament. ANGELINA
    el meu correu es oliverisern@yahoo.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: