1 comentari

Jaume Pastallé, Bona Cuina


En Jaume Pastallé, amb el seu programa “Bona cuina” de TV3, va iniciar l’era mediàtica de la cuina catalana, va ser el primer, abans que l’Arguiñano, que en Pere Tapies, l’Isma Prados, etc. Presentava un recorregut gastronòmic pels restaurants de Catalunya, País Valencià i Illes Balears. Cada dia, després del “Telenotícies migdia” i el “Telenotícies vespre”, es feia una recepta de cuina presentada pel cuiner de cada restaurant. Setmanalment, entre el 1987 i el 1993, es donaven tres receptes que s’anaven repetint al llarg de la setmana, els mesos de juliol, agost i setembre el programa no s’emetia.

Explicaven plats dels restaurants del país, d’una cuina de fa més de vint anys que encara no s’havia reinventat. En Ferran Adrià va esdevenir el xef en solitari del Bulli l’any 1987.

Pastallé va obtenir gran popularitat pel to irònic i divertit dels seus comentaris i, sobretot, perquè sempre acabava amb un simpàtic rodolí davant del plat cuinat durant el programa i la seva famosa frase Que tinguin una bona cuina.

Jaume Pastallé, nascut a Terrassa el 1924, va ser empresari tèxtil fins que la crisi del sector va obligar-lo a tancar les seves tres empreses. Es va retirat a Sant Cristòfol de Castellbell i el Vilar (el Bages) després de regentar un restaurant a la mateixa localitat.

Anuncis

One comment on “Jaume Pastallé, Bona Cuina

  1. personatge emblemàtic i entranyable. A casa fins que no deia el bona cunya no canviavem de canal, si s’esqueia és clar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: