1 comentari

El Racó del Pi


Avui amb un matí assolellat de primavera comença el Mercat del Ram de Vic, però malgrat tot hem anat a Centelles, fins al restaurant El Racó del Pi, on hem tastat unes galtes de vedella estofades i un peus de porc.
De fet, el que ens cridava l’atenció era una especialitat local, ancestral i per estómacs forts: la Samfaina de Centelles, que és sang i perdiu. La perdiu però, no us confongueu, és freixura de xai.
Tots s’ha de tastar i conèixer, doncs bé, ja està ben tastat; té un gust peculiar, fort, un pel amarg, però millora en boca a mig plat. Res a dir de la recepta que guarden en secret la Carme Morell i en Marc Busquets, amb la consideració del seus parroquians, cada terra fa sa guerra. Centelles és capital de la tòfona, cau de bruixes i Festa del Pi.

Una recepta de sang i perdiu de xai
Ingredients:
400 g  Sang de xai
2  Perdius de xai
3  Cors de xai
1  Ceba
4  Tomàquets madurs
1 cullerada – Farina
Oli
Llard
Sal
Pebre
Aigua
Per fer la picada: – 2 grans d’all
1 grapat – Ametlles torrades
Julivert
Preparació:
Renteu bé la perdiu, talleu-la a trossos petits i fregiu-la fins que quedi rossa.
Talleu la sang a trossos grans i fregiu-la.
Obriu els cors, netegeu-los i fregiu-los.
En una cassola amb llard feu un sofregit amb la ceba i els tomàquets, ben concentrat.
Afegiu-hi la farina, deixeu-la coure un moment i salpebreu-ho.
Afegiu-hi la perdiu, la sang, els cors i dos cullerots d’aigua.
Deixeu-ho coure uns 30 minuts, tot remenant de tant en tant.
Uns 10 minuts abans d’acabar la cocció afegiu-hi la picada.

Gastroteca

Advertisements

One comment on “El Racó del Pi

  1. Quin blog més xulo que teniu!! he trobat moltes entrades interessants, ara mateix en faig difusió al facebook i el poso a la llista de blogs que tinc al blog per no perdre’l de vista!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: