Deixa un comentari

El Grog


Un desembre, en un bar a Paris vaig descobrir el grog, una beguda adient pel fred, calenta i revitalitzant. Comodament assegut davant el Beaubourg, em prenia una copa amb tota la placidesa del viatger que gaudeix d’un ambient mític.

El grog fou usat per la marina britànica com a forma de reduir el consum de rom per part del mariners, i per que els soldats que havien de combatre a la mar, es mantinguessin suficientment conscients com per enfrontar-se als temibles combats; va romandre part de la ració diària de menjar fins 1970. De fet, l’etimologia de l’adjectiu grogui (de groggie), situa la paraula en la definició del estat en el que restaven els que abusaven del grog.

Ingredients:
Rom negre
Una cullerada de sucre
Suc de llima
Una branca de canyella o clavell (o clau) d’espècia
Aigua bullent
Es barregen els ingredients, i s’afegeix aigua bullent fins omplir el got.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: