Deixa un comentari

Can Toni Petit, de Vic


L’expressió “bar de polígon” o “restaurant de polígon” s’utilitza a vegades en un sentit despectiu, per referir-se a establiments on prima la rapidesa en el servei i l’economia de preu per damunt de la qualitat. Com en tot, però, hi ha excepcions, i en els polígons també s’hi troben llocs on es pot menjar molt bé sense perdre les altres qualitats. A Vic, sense anar més lluny, val la pena acostar-se fins al polígon de Mas Beuló i buscar-hi can Toni Petit, un bar-restaurant molt conegut a tot Osona, per fer-hi un esmorzar de forquilla. Això és el que hem fet aquest dilluns situat enmig del periode de Nadal, circumstància que ens ha permès trobar un menjador més tranquil del que sol ser habitual en un dia feiner.

L’estovalla que hi ha sobre les taules, que posa a la nostra vista un llarg llistat de plats, i un ràpid cop d’ull a les taules dels comensals veïns ja denoten que can Toni Petit és de referència per als esmorzars de forquilla. Els dos integrants de l’expedició hem optat per un bacallà a la llauna i per uns peus de porc, tots dos excel·lentíssims. En el cas del qui escriu, el bacallà era perfectament guisat, amb el punt just de sal (no hi ha res pitjor en el món del bacallà que trobar-se’l insípid), una consistència ben melosa, i acompanyat d’ous i panses com si ja estiguessim anticipant la Quaresma. Hem pres nota de les truites de camasecs, entre molts altres plats, per a una propera ocasió. Avui hem acompanyat els plats amb la humil combinació de vi i gasosa, que potser hauríem de reivindicar… Al cap i a la fi, els italians han fet un vi gasificat horrorós, li han posat l’etiqueta de ‘lambrusco’ i el venen com si fos bo a tot el món!

En aquest esmorzar inaugural del 2012, ens hem assegut a taula dos comentaristes, en Jordi Vilarrodà i en Ramon Homs. Un apunt que els esmorzadors de cap de setmana hauran de tenir en compte: can Toni Petit tanca els dissabtes. Això sí, obre els diumenges de 9 del matí a 4 de la tarda. Bon profit!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: