Deixa un comentari

Col confitada


Ara que sembla que per fi arriba el fred, és l’hora de recuperar menges que semblen més d’hivern, canamillana, farcellets de col, arengades, codonyat, vi calent, col confitada…
La col és present en moltes receptes i confitada serveix per acompanyar qualsevol plat com amanida i és fàcil d’elaborar.
Necessitem una col d’hivern, tipus de col autòctona del Pirineu que pot ser de fulla llisa o arrissada i aguanta molt bé el fred. Per anar bé que sigui una col que ja li hagi tocat alguna glaçada. Separem les fulles més blanques i les posem en un pot de vidre, tot seguit les cobrim de vinagre rebaixat amb aigua.
Si el vinagre és rebaixat, la col es cou més lentament però no resulta tant avinagrada al gust. Al cap de dues o tres setmanes, depenent del gust de cadascú, la col ja està confitada.
En el mateix pot i podem confitar pebrots, bròquil i bitxos per donar una mica de gust. Esmorzant a la vora del foc, una mica de confitat sempre ens alegrarà el dia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: