1 comentari

Cau Faluga


No va ser un esmorzar, va ser un sopar, però s’ho val explicar-ho.
Per descomptat que la companyia és escollida i d’allò més agradable, però cal fer referència al restaurant, el Cau Faluga, espai recuperat de la Colònia Rossinyol de Manlleu.

El Cau Faluga data de l’any 1890. Durant molts anys esdevindrà no només la residència de la família Rusiñol, sinó que també acollirà actes literaris, serà la seu on l’artista Santiago Rusiñol organitzarà estades amb els seus amics, Ramon Casas i Enric Clarassó, i on el seu germà Albert mantindrà reunions i contactes rellevants a causa de la seva condició d’industrial i polític de prestigi.
El Cau Faluga segueix el model de “torre de l’amo”, tan comú a les colònies industrials catalanes del final del segle XIX. Es tracta d’un edifici d’estil premodernista de tres pisos i planta quadrangular, dins el qual cal destacar la llar de foc, de grans dimensions, esculpida per Enric Clarassó entre els anys 1893 i 1895.

Pel que fa a la gastronomia res millor que la pròpia explicació dels germans Abel i Jacint Soler:
Proposem una cuina tradicional amb petits tocs imaginatius i amb especial interès per utilitzar productes molt ben seleccionats i de temporada, com són les hortalisses de cultiu propi, la vedella criada a Manlleu, els làctics artesans o, entre altres, els olis i els vins de denominacions d’origen properes, i tot això per a crear uns àpats exquisits combinats amb un servei acurat però familiar. Especial protagonisme prenen les postres, que com a part final de l’àpat és important que deixin grans sensacions ; i per això es preparen d’una manera molt elaborada tan a la cuina com al menjador. S’ha considerat fonamental que els clients puguin veure com es treballa per elaborar els diferents plats, per això, alguns d’ells es preparen en directe i la cuina és visible i pot ser visitada per tothom.

El conjunt arquitectònic, cultural i gastronòmic, amb un tracte amabilíssim del personal, fan del Cau Faluga una gran proposta per gaudir d’un àpat amb tots els sentits.

One comment on “Cau Faluga

  1. A mi m’agrada molt, però per mi es per anar en ocasions especials. La gracia de Can Faluga es l’entorn i el menjador principal, especialment per impressionar a una persona que no hagi anat mai ja sigui familiar, amic o amiga o molt recomanable per dinar de negocis. L’èxit del entorn esta assegurat.

    El menjar com dieu es molt bo, amb tocs creatius. L’únic a dir que solen posar poca quantitat per a una persona com jo que m’agrada menjar bé, però la justa per a una persona que menja una quantitat normal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: