Deixa un comentari

Un Bordeaux per 123.000 €, l’ampolla de vi blanc més cara del món


El Château d’Yquem, de 1811, es considera un dels millors vins en la història de la regió francesa de Borde¡aux i ha estat venut a un restaurant de Bali.

Londres. (EFE) .- Un Bordeaux Château d’Yquem de 1811 s’ha convertit en l’ampolla de vi blanc més cara del món en ser venuda per 75.000 lliures (84.700 euros/123.000 dòlars) al col•leccionista Christian Vanneque, propietari d’un restaurant a Bali (Indonèsia). En un comunicat, la Companyia britànica de Vins Antics, que oferia l’ampolla, va precisar que la venda per aquest preu marcava un rècord Guinness i coronava al Château d’Yquem com el blanc de més valor.

La vinatera, radicada a Londres, assegura que la qualitat d’aquest vi elaborat fa 200 anys “no té comparació” i reuneix el millor dels Château d’Yquem. “Estem encantats d’haver tancat aquesta transacció d’un vi tan excepcional”, va declarar Stephen Williams, director de l’empresa especialitzada en vins exclusius.

Vanneque, propietari de l’establiment SIP Sunset Grill a Bali, que s’inaugurarà al setembre, es va declarar encantat d’haver adquirit aquesta “joia”. “Aquesta ampolla serà un element central per al meu nou restaurant”, va afirmar.

Abans de posar a la venda l’ampolla, la Companyia de Vins Antics va comprovar la seva autenticitat i va obtenir un “certificat d’inspecció” de Château d’Yquem. Es va examinar també l’envàs i l’etiqueta de l’ampolla, i aquesta es va comparar amb còpies en paper de les emeses en aquesta època pel celler francès. Totes aquestes proves van servir per confirmar que el vi era una mostra autèntica de blanc Château d’Yquem de principis del segle XIX.

El Château d’Yquem de 1811, d’un color daurat fosc, untuós i de dolç aroma, es considera un dels millors vins en la història de la regió francesa de Bordeaux i un dels millors “vintage” mai produïts.

La Vanguardia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: