Deixa un comentari

Vera pizza napoletana STG


La pizza napolitana va aconseguir el 2009 una distinció per la qual el govern italià batallava des del 2008: el certificat d’especialitat tradicional garantida (STG). Segons el ministeri d’Agricultura italià això permet reconèixer arreu la veritable pizza napolitana i evitarà imitacions. Aquesta certificació fa referència a la composició i la manera tradicional de cuinar la pizza.

La certificació especifica moltes de les característiques de la veritable pizza napolitana, entre d’altres, que ha de tenir un diàmetre de 35 centímetres, que la massa ha de pesar entre els 180 i els 250 grams i tenir un gruix superior a 0,4 centímetres i que només hi ha dues modalitats de pizza napolitana: la marinera i la margarita.

A més, també s’especifiquen maneres de cuinar-la, com ara que s’ha de fer en un forn de llenya i que el pizzer ha de tenir perícia per efectuar els moviments “ràpids i precisos” que calen per a la seva elaboració. Si aquestes condicions, i les altres que s’estableixen, no es compleixen no seria una veritable pizza napolitana.

El govern italià creu que aquest certificat permetrà preservar tot un símbol de la tradició napolitana i ha aplaudit la seva protecció per part de les institucions europees. La pizza margarita és a més un símbol nacional des de l’any 1889 en que es va crear especialment per a Margarita de Saboia, primera reina de l’Itàlia unificada, els seus ingredients formaven els colors de la bandera nacional, vermell, blanc i verd.

www.pizzanapoletana.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: