1 comentari

El Cobert de Puigcercós


Just després d’haver nevat segurament no és el millor moment de transitar per carreteres secundàries del Ripollès i el Berguedà, però teníem ganes d’anar al Cobert de Puigcercós, el paisatge avui s’ho val i creiem que l’esmorzar també. Hem pogut tastar una amanida, peus de porc amb pilotilles de carn de pilota, llangonisseta, mongetes amb cansalada, cafè i copa.  Bon preu i uns amos de tracte agradable.

 

Històricament, el Lluçanès ha estat una terra de trànsit de ramats entre el Pirineu i la costa central. Hi confluïen les rutes provinents del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès i el Bages. Aquestes rutes entraven per dos punts: l’occidental ho feia per Oristà i es dirigia cap a la Torre d’Oristà, Santa Creu, Sant Martí d’Albars, Santa Eulàlia i sortia del Lluçanès per la Tor de l’Aspà. A aquesta ruta s’hi unien les provinents de Sant Feliu Sasserra, Olost, Perafita, Prats de Lluçanès i Lluçà. La ruta oriental entrava per Sant Bartomeu del Grau i al collet de Sant Agustí s’unia amb la provinent de Sobremunt i Sant Boi: des d’aquí seguia cap a l’Alou i Alpens i es dirigia cap al Berguedà, unint-se a la ruta occidental a l’alçada del cobert de Puigcercós, just a tocar els límits septentrionals del Lluçanès.

One comment on “El Cobert de Puigcercós

  1. […] passat el collet de Sant Agustí, a L’Alou Cala Cinta, a Alpens la Fonda i al quilòmetre 22 el Cobert de Puigcercós. Més endavant abans de Borredà trenqueu a la dreta per la C-26 per tornar al Ripollès i al terme […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: