Deixa un comentari

La temporada del moixernó segueix amb força


Amb les pluges d’abril i maig, amb calor i xàfecs diaris, la temporada del moixernó, sense ser excepcional, ha donat ja bons fruits.
Diàriament, gernacions de boletaires envaeixen les muntanyes del Ripollès; particularment la Serra Cavallera, dels llisos del Taga, Puig Estela, la Gran Jaça, fins a Camprodon, pel que fa a les parts altes.
Qui mes qui menys aconsegueix recollir-ne ni que sigui una menjada, tot i que com sempre, son els experts els qui en porten cistells mes plens.
Alhora, els restaurants de la comarca preparen els plats típics amb moixernons i camasecs o correjoles: truita de moixernons o correjoles, carns diverses -estofades- amb aquests bolets, llengua de bou amb moixernons i un llarg etcètera. Una troballa particularment exquisida es l’amanida de moixernons, que es prepara amb fines lamines de moixernó cru, i es barreja amb els ingredients clàssics de l’amanida.

Taga

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: