Deixa un comentari

Estrella Michelin al Ripollès


La Fonda Xesc de Gombrèn obté la seva primera ‘estrella Michelin’

Francesc Rovira, de la Fonda Xesc, de Gombrèn

ACN

La Fonda Xesc de Gombrèn ha obtingut la seva primera ‘estrella Michelin’, segons va anunciar-se ahir al vespre a Madrid. Aquesta és la primera ‘estrella’ d’algun restaurant del Ripollès. A Osona la mantenen Can Jubany, de Calldetenes, i la Fonda Sala, d’Olost.

Els restaurants catalans sumen 60 estrelles a la nova Guia Michelin 2010 i n’obtenen 11 més respecte l’edició anterior. Entre els restaurants que guanyen estrelles, destaquen El Celler de Can Roca, que passa de dues a tenir-ne tres; el restaurant Lasarte de l’hotel Comtes de Barcelona, que en guanya una i ara en tindrà dues; i Les Cols, d’Olot, que també n’afegeix una a la que ja tenia.

D’aquesta manera, El Celler de Can Roca aconsegueix la màxima distinció i s’afegeix, amb tres estrelles, a El Bulli, de Ferran Adrià; a El Racó de Can Fabes, de Santi Santamaria i el Sant Pau, de Carme Ruscalleda. També han estat distingits els restaurants de Santi Santamaria, Sergi Arola i Ramon Freixa de Madrid.

Les noves distincions s’han conegut aquest dimecres a la nit en un acte a la capital espanyola, on s’ha fet públic la tercera estrella per al restaurant dels germans Roca, al barri de Taialà de Girona. També ha destacat l’ascens a la categoria de dues estrelles el restaurant Lasarte de l’hotel Comtes de Barcelona i del restaurant Les Cols, d’Olot. Respecte l’edició anterior de la guia, es manté amb dues estrelles el restaurant Àbac, a Ciutat Vella (Barcelona), mentre que el restaurant Evo, de l’Hotel Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat, opta a una segona en un futur.

A més, s’incorporen amb una estrella a la Guia Michelin el restaurant Enoteca, de l’Hotel Arts de Barcelona; el Bo.Tic de Corçà (Baix Empordà); la Fonda Xesc, de Gombrèn i el Torreo de l’Ïndia de Xerta (Baix Ebre). Cap dels restaurants que aquest 2009 han tingut una estrella Michelin l’han perdut per a l’edició de la guia del 2010.

Pel que fa els restaurants catalans premiats per Michelin però que desenvolupen la seva activitat a Madrid, el Ramon Freixa Madrid, de Ramon Freixa, s’estrena amb una estrella, mentre que mantenen les dues Sergi Arola, amb Sergi Arola Gastro i el Santceloni, de Santi Santamaria.

Dels set restaurant que hi ha l’Estat amb tres estrelles Michelin, quatre estan a Catalunya mentre que els tres restants són del País Basc. Es tracta de l’Akelare i l’Arzak, de Juan Mari Arzak; i el Lasarte-Oria, de Martin Berasategui.

D’altra banda, a les Illes Balears, el Tristán de portals Nous (Mallorca) perd una estrella i es queda només amb una, mentre que el Red’s, a Santa Maria del Camí, perd l’estrella que tenia. Al País Valencià, s’estrena amb una estrella el Julio, Fontanars dels Alforins (València).

http://www.el9nou.cat/noticies_o_0/10619/fonda_xesc_gombren_obte_seva_primera__estrella_michelin_

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: